Fábián Péter | tetováló

A 90-es években nőttem fel, itthon akkortájt jelentek meg először tetoválások a tv-ben, videoklippekben és magazinokban. Olyan új és különleges dolog volt, hogy el se hittem és nekem is kellett legalább egy.

Az első tetoválásom, amit rám készítettek körülbelül 15 éve, akkor remekműnek tűnt, sajnos hamar rájöttem, hogy annyira nem sikerült jól. Ez volt az első tanulópénzem, aztán a következő a második. Még ezzel a tudattal is el voltam ájulva a dologtól és elhatároztam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

Grafikusnak tanultam, mivel a képregények világa már általános iskolás kisgyerekként magával ragadott, így jó alapokkal vágtam neki a tetováló pályának. A kezdet persze nehéz volt, de szépen lépésről lépésre haladtam és a visszajelzések máig pozitívak.

Munkám során nekem az a legfontosabb, hogy a tetoválás amit készítek - mivel ez egy elég maradandó műfaj - összhangban álljon a viselője személyiségével és alkatával, hosszútávon magáénak érezhesse tartalmában és kidolgozásában egyaránt.

Úgy gondolom, hogy a tetoválásra annyi időt kell rászánni, amennyit a munka igényel. Egy jó tetoválást elég egyszer megcsinálni, utána már csak vigyázni kell rá - és viselni.

Szabadidőmben saját képregényem kiadásával és rajzolásával foglalkozom, illetve napi szinten fejlesztem rajz és tetoválástudásom. Főként szürkeárnyalatos, biomechanikus és bioorganikus mintákat szeretek csinálni, de a mögöttem álló tapasztalat lehetőséget ad arra, hogy sokféle mintát elvállalhassak és probléma nélkül kivitelezzek. Kedvenc témáim a sci-fi, horror és fantasy.

Ha szeretnél egy szépen és igényesen kidolgozott tetoválást, keress bátran!

Vedd fel a kapcsolatot Petivel

vagy írj e-mail a fabianpetertattoo@gmail.com címre!